Prioritera kvalitet framför låga priser!

Det är viktigt att ni väljer profilprodukter som ert företag kan känna sig stolta över att presentera. Oavsett om ni ska använda dem själva eller ge bort dem bör ni välja bra produkter med lång hållbarhet.

Det finns produkter i alla prisklasser och av olika bra kvalitet, och ibland kan man känna sig frestad att prioritera låga priser framför kvalitet när man väljer.

Alla produkter som man beställer behöver inte vara exklusiva, men det är viktigt att man försäkrar sig om att de är av bra kvalitet. Tänk på att profilprodukterna ska ha ert företags logotyp printat.

Era kunder kommer att sammankoppla dem med ert företag och de produkter eller tjänster som ni säljer. Om de får en negativ bild av era profilprodukter riskerar man att de också får en negativ bild av ert företag.

Om produkterna som ni delar ut inte fungerar eller går sönder nästan omedelbart riskerar ni att kunderna blir irriterade och missnöjda. Om kunderna blir missnöjda och irriterade över produkterna blir marknadsföringen kontraproduktiv. För att marknadsföringen ska bli effektiv är det viktigt att kunderna blir nöjda och uppskattar de profilprodukter som ni delar ut!

Det finns även andra fördelar med att prioritera kvalitet framför mycket låga priser. En produkt med bra kvalitet kommer att hålla längre och därmed kommer den också att sprida ert varumärke under en längre tid.

Utöver att kunderna blir nöjda kommer därmed också varumärkesspridningen att bli mer effektiv och att sprida varumärket är målet för många företag.

Det kostar kanske lite mer att välja produkter med bra kvalitet men den extra kostnaden får man tillbaka i form av mer effektiv marknadsföring och mer nöjda kunder. Ert varumärke och ert goda rykte är det viktigaste ert företag har. Därför är det viktigt att inte spara in på de produkter som ska sprida det.